U bent hier : Onthaal » Agenda » Dag van de Studentenjob

Dag van de Studentenjob

Wat
Wanneer 07/02/2017 - van 10:00 tot 16:00
Waar Instituut Kardinaal Mercier, Portaelsstraat, 81
Naam pdenis@schaerbeek.irisnet.be
Telefoonnummer 02/244 70 02 of 0478/20 90 32

Tijdens de door Schaarbeek georganiseerde Dag van de Studentenjob kunnen jongeren potentiële werkgevers ontmoeten en antwoorden krijgen in verband met hun toekomst

De Studentenjob, in samenwerking met de vzw Infor Jeunes, is een goede gelegenheid voor Schaarbeekse schoolgaande jongeren om potentiële werkgevers te ontmoeten en informatie uit te wisselen. De studenten krijgen er ook antwoord op al hun technische en administratieve vragen: welke rechten hebben jobstudenten, wat zijn hun verplichtingen ten overstaan van de belastingadministratie, de RVA of de RSZ?

 
Op het programma

Studenten kunnen er meer te weten komen over de verschillende carrière- en opleidingsmogelijkheden (sommige opleidingen, een rijbewijs of het Europese EHBO-brevet kunnen nuttig blijken om een eerste studentenjob te vinden). Ook de fiscale en sociale wetgeving inzake jobstudenten komen aan bod.

Tijdens het evenement kunnen studenten beschikken over een digitale ruimte waar ze hun curriculum vitae kunnen opstellen en “Student@work”-documenten kunnen invullen (een online applicatie waarmee het aantal dagen kan worden gecontroleerd dat de jobstudent nog mag werken). Tot slot zullen er tijdens het evenement ook taaltests en animaties rond sollicitatiegesprekken worden gehouden.

 

 

student job

 

 

Laatste wijziging: 08/01/2018

Naar boven