U bent hier : Onthaal » Leven in Schaarbeek » Huisvesting, stedenbouw, leefmilieu » Milieu en netheid » Ecoadvies » Ecoverbruik » Het label oncijferen … en gezond eten!

Het label oncijferen … en gezond eten!

Gemeentediensten

Eten is een volkomen natuurlijke handeling, tenminste voor de meerderheid van de bevolking van de westerse wereld. Maar dit gebaar is veel meer ingewikkeld dan het schijnt wanneer men zich op “de duurzame“ aspecten van onze voeding ophoudt.

Om u te helpen sorteren, bestaan verschillende labels.  Enkele hiervan zijn:

logo_biologische_landbouw

 

 

Het product is afkomstig van de biologische landbouw. Deze label wordt door een erkende instantie van controle door de overheid gewaarborgd.

 

 

logo_europese_biologische_landbouw

 

 

Het Europese label is het logo van biologische landbouw voor heel Europa.

 

 

logo_natureetprogres

 

 

Het is één van de oudste organisaties van de biologische landbouw in Frankrijk en in Europa.

 

 

logo_frans_biologischelandbouw

 

 

Frans label biologische landbouw.

 

 

logo_maxhavelaar_fairtrade

 

 

Max Havelaar: Deze label van “eerlijke handel“ biedt de garantie voor de verbruiker dat deze voedingsmiddelen in juiste arbeidsvoorwaarden werden geproduceerd en dat de landbouwers de rechtvaardige prijs voor hun oogst hebben ontvangen.

 

logo_marine_stewardship_council

 

Marine Stewardship Council is een onafhankelijke en internationale instantie, gespecialiseerd in de duurzame visvangst. Hij garandeert dat de vis die het label MSC draagt, een product afkomstig van een duurzame en redelijke visserij is.

Laatste wijziging: 26/12/2013

Naar boven

Praktische info