U bent hier : Onthaal » Leven in Schaarbeek » Verenigingen » 'Les enfants de Gomel' vzw

'Les enfants de Gomel' vzw

Redirection op de website van Asbl enfants de GomelHelemaal op het einde van de Portaelsstraat in Schaarbeek staat een huisje barstensvol herinneringen. Hier is 'Les Enfants de Gomel' ondergebracht. Deze vereniging zet zich in voor de kinderen die lijden onder de gevolgen van de ramp van Tsjernobyl. Er worden kleren, boeken en speelgoed verzameld. Denk eraan als u de volgende keer uw zolder opruimt.

Een kwestie van delen
In 1997 laadde Nicole Arbon een bestelwagen vol kleren, boeken en speelgoed met bestemming Gomel, naast Tsjernobyl. Op die eerste reis zag haar man Claude dat verschillende gezinnen het moeilijk hadden in het dagelijkse leven. 
Bij zijn terugkeer besloten ze de handen uit de mouwen te steken en hun tijd en energie aan de minstbedeelden te wijden. Alles begon in samenwerking met andere Wit-Russische verenigingen, gedurende twee à drie jaar.

Van Schaarbeek naar Gomel, twee keer per jaar ...
Twee keer per jaar wordt een vrachtwagen gevuld en naar Wit-Rusland gestuurd. De vzw werkt samen met lokale verenigingen, die de kinderdagverblijven en weeshuizen opsporen waar de hulp het meest nodig is. Ook de verdeling van de goederen gebeurt verplicht in samenwerking met een lokale vereniging.

Een kind opvangen
Vandaag telt de vereniging Les Enfants de Gomel meer dan 100 leden. Hun lidgeld wordt gebruikt om de opvang van kinderen uit de streek van Gomel te organiseren tijdens de zomervakantie en de kerstvakantie. 
Breng uw kleren, schoenen, speelgoed, boeken ... – in goede staat – naar het depot van Les Enfants de Gomel: Haven van Brussel, Dieudonné Lefèvrestraat.

Meer info?
Nicole Arbon en Claude Schomelhoud,
Tel. 02 245 37 50 of 0477 87 48 26,
E-mail:  nicole.arbon@telenet.be

Website van de enfants de gomel

Laatste wijziging: 07/11/2014

Naar boven

Praktische info