U bent hier : Onthaal » Leven in Schaarbeek » Verenigingen » Garance 55

Garance 55

Redirection op de website van Garance 55 Bent u een vrouw van 55 of ouder en voelt u zich wel eens onveilig? Spreekt het uitwisselen van gedachten en het nadenken in groep met andere vrouwen van uw leeftijd u aan? Vindt u het ook belangrijk dat vrouwen, ongeacht hun leeftijd, hun plan kunnen trekken?

Veiligheid is een zaak van iedereen, ook van vrouwen van 55 en meer. Het onveiligheidsgevoel leeft het sterkst bij deze bevolkingsgroep. Ze hebben vaak al een en ander meegemaakt, zowel in goede als in slechte zin, en willen daar iets over kwijt. Daarom start de gemeente Schaarbeek, op initiatief van Afaf Hemamou, schepen voor de Gelijkheid Man-Vrouw, denkgroepen om dieper op het vraagstuk in te gaan. Daarvoor doet ze een beroep op de vereniging Garance, die ook al in 2007 workshops zelfbescherming leidde.

In die denkgroepen gaan vrouwen van 55+ op ludieke manier nadenken over wat veiligheid voor hen betekent. Ze bekijken in welke omstandigheden ze zich niet op hun gemak voelen, zowel in het openbaar als thuis. Ze gaan ook na hoe ze zelf hun veiligheid kunnen verbeteren en wat de gemeenschap kan doen om hen beter te beschermen tegen agressie. Het doel is tips uit te wisselen voor het dagelijks leven en te praten over wat hen bang maakt. Het gaat erom de gulden middenweg te vinden tussen vertrouwen op eigen kunnen en steunen op personen en diensten die ons kunnen helpen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk te weten hoe je potentiële agressie herkent en hoe je je kalmte bewaart. De deelneemsters gaan naar huis met een bagage aan strategieën en tips en dragen ook bij tot een betere veiligheid in Schaarbeek door hun mening en ideeën te geven.

Een eerste groep komt elke dinsdag van 22 april tot 10 juni 2008 van 14 tot 17 uur samen in het Centre Rasquinet, Josaphatstraat 109.

Andere groepen volgen op andere plaatsen in de gemeente. Deelname is gratis en er zijn geen vereisten. Inschrijven volstaat.

INSCHRIJVINGEN EN INLICHTINGEN
Garance vzw - Tel./Fax 02 216 61 16
info#garance.be

Laatste wijziging: 07/11/2014

Naar boven

Praktische info