U bent hier : Onthaal » Leven in Schaarbeek » Verenigingen » Golden Rose

Golden Rose

gebouw van Golden RoseOp het kruispunt van de grote verkeersassen van de gemeente is de kersverse vereniging Golden Rose gehuisvest. Ze wordt geleid door vrouwen die ernaar streven dat de vrouw (met een grote V) zich ontplooit in de maatschappij.

Een stevige basis opbouwen

Golden Rose werd opgericht door een groep vrouwen die vaak samen brunchten om hun levenservaringen te delen. Tijdens hun ontmoetingen groeide het idee om een vereniging op te richten, om meer armslag te hebben. Het initiatief geeft vorm aan hun wens om zich als vrouw sociaal en cultureel te integreren. Bij het zoeken naar een "goed leven" hier in België hoeft men niet te vergeten dat men uit Turkije, of welk land dan ook, komt. Het culturele aspect is erg belangrijk. Met het oog op een betere samenleving ontwikkelde de vereniging diverse activiteiten rond een gemeenschappelijk doel: een stevige basis opbouwen om ervoor te zorgen dat de vrouw de plaats in de maatschappij krijgt die ze verdient.

Op het uitgebreide programma staan seminaries en conferenties over thema's aangaande gezondheid, familie, ecologie, de vrouw in het gezin. De hele week worden er cursussen georganiseerd: computerlessen, Pilates
(lichte gymnastiek), breien, koken, gitaar spelen, saz spelen (Turkse gitaar) en schilderen op hout.

In het hart van de stad, in het hart van Schaarbeek

In een stad als Brussel, waar multiculturaliteit een enorme bron van rijkdom is, let Schaarbeek er voortdurend op zijn inwoners ruimte te geven om zich uit te drukken. De lokalen van Golden Rose liggen opzettelijk een eindje van de Turkse wijk van Schaarbeek om bepaalde mensen aan te moedigen buiten hun wijk te komen.
De vereniging is gehuisvest op het kruispunt van de grote verkeersassen van Schaarbeek en is bereikbaar met de tram, bus of wagen ... zodat iedereen ernaartoe kan.
Golden Rose heeft in Schaarbeek ook contacten gelegd met de gemeentediensten. De officiële en bijzonder feestelijke inhuldiging op 17 juni jl. was de ideale gelegenheid om met de lokale politici de mogelijke initiatieven te bespreken. Wie weet...

Info:
Golden Rose
Generaal Wahislaan 224
02 705 84 01
Webiste van Golden Rose

 

Laatste wijziging: 07/11/2014

Naar boven

Praktische info