U bent hier : Onthaal » Leven in Schaarbeek » Verenigingen » kwaliteit van leven in Schaarbeek

kwaliteit van leven in Schaarbeek

Deze Schaarbeekse, culturele vzw, opgericht in 2004, organiseert om de drie weken uitgelezen activiteiten voor jong en oud.

Tentoonstellingsbezoeken met gids (Leonardo da Vinci, Vorstelijke pracht aan de Europese hoven, Art Nouveau & Design 1830-1958, de verzameling Dora en Paul Jansen, The British Royal Collection, Museum voor Japanse Kunst, de Europalia tentoonstellingen, Sfinx ...) en bedrijfsbezoeken (Colruyt, chocolateries, brandweerkazerne, RTBf, hotel Astoria, luchthaven ...) worden afgewisseld met meer "natuurgerichte" activiteiten (Plantentuin van Meise, Tuinen van de Bloemist in Laken, Moeraske ...). De vzw organiseert ook bezoeken aan plaatsen die tot het erfgoed van Brussel behoren (Cauchie-huis, Hotel Wielemans, van Buuren-huis, Atomium...) of die soms minder bekend zijn (Koning Boudewijnstadion, de Grote Synagoge, de Koninklijke Muntschouwburg, Theater Toone ...).

Doel: de streek op een gezellige manier beter leren kennen in al haar verscheidenheid en cultuur.

Programma voor de volgende weken: bezoek aan het Horta-huis, bezoek aan commissariaat Rodenbach, de schilderijtentoonstelling "Van Van Dijck tot Belloto" en de tentoonstelling "Oceanië, tekens van rites, symbolen van gezag".

Info en reservaties : Frédéric Nimal, tel : 02/216 06 04

Laatste wijziging: 15/01/2014

Naar boven

Praktische info