U bent hier : Onthaal » Leven in Schaarbeek » Vervoer en mobiliteit » Parkeren

Parkeren

Parkeren in Schaarbeek

Wij beheren de parkeerplaatsen en maken het u gemakkelijk !
Parkeren is in elke gemeente of wijk van cruciaal belang.
Parkeren in de nabijheid van de woon- en werkplaats, genieten van de verschillende handelszaken, vrienden ontvangen of uit eten gaan, verschillende activiteiten waarvoor parkeermogelijkheden vereist zijn en een grotere toegankelijkheid tot de handels- en werkzones moet mogelijk zijn.

De gemeente Schaarbeek stelt enkele oplossingen voor om te kunnen beantwoorden aan de vereisten van deze specifieke zones. Ze biedt elke bestuurder verschillende parkeerformules, met verschillende mogelijkheden en duur beschreven in deze folder. Vandaag komen enkel 6 zones hiervoor in aanmerking, maar het is zeker dat het systeem zal worden uitgebreid naar andere wijken.

Vanaf nu is het een privéfirma die instaat voor het beheer van de parkeerplaatsen in de verschillende zones en die erop toeziet dat het desbetreffende gemeentereglement gerespecteerd wordt. Het ticket dat u zou kunnen vinden tussen uw ruitenwisser is een retributie en het niet-respecteren van het reglement kan leiden tot burgerrechtelijke vervolging.
Een goed parkeerbeheer kan het parkeercomfort in alle straten verhogen, maar vereist de medewerking van iedereen.

 
Parkeerbeheer regelingen

 

De Gemeentelijke parkeeractie plan (GPAP)

De GPAP werd op 25 mei 2016 door de Gemeenteraad aangenomen. U kunt deze tekst via de link hieronder downloaden. De GPAP is een aanpassing op het gemeentelijke niveau van de gewestelijke parkeeractie plan. Het stelt mogelijke oplossingen voor betreffende het parkeren van de verschillende verkeersmiddelen.

 

 

 

Laatste wijziging: 17/11/2017

Naar boven

Praktische info

  • Daaraan verbonden administratieve formaliteiten

Lees ook