U bent hier : Onthaal » Nieuws » En als u de trein in Brussel zou nemen?

En als u de trein in Brussel zou nemen?

november 2017

logo s trainDe NMBS ontwikkelde in 2015 een “S”-netwerk dat Brussel op een korte tijd doorkruist. Het netwerk wordt progressief ontwikkeld. Vanaf dinsdag 10 december zullen er extra treinen stoppen in het station van Schaarbeek en ook die van Meiser en Evere (aan de rand van het Schaarbeekse grondgebied). Dit is een goede gelegenheid om even te kijken naar dit Brusselse spoorwegnet dat vaak een aanzienlijke voorsprong heeft op de wagen.

 

De mobiliteit met de wagen in Brussel lijkt vaak een heus slagveld. Dankzij het “S”-netwerk van de NMBS staat u vanuit het station Meiser op 4 minuten in Schuman en Brussel-Zuid ligt op minder dan 15 minuten van het station van Schaarbeek. Met de wagen duurt het soms een half uur om van het Prinses Elisabethplein aan het zuidstation te geraken…

 

Treinen elk weekend

Het “S”-netwerk biedt een ernstig en betaalbaar alternatief voor de wagen, en soms zelfs voor het andere openbare vervoer. Te meer daar de NMBS vanaf 10 december het aantal beschikbare treinen op dit netwerk gaat verhogen, met name in de stations van Meiser, Evere en Schaarbeek.

Hier volgt een voorbeeld van dit verhoogde aanbod in het station Meiser tijdens de week: de lijnen S4 en S9 zullen voortaan de hele dag rijden terwijl dat eerder enkel tijdens de spitsuren was. Tijdens het weekend doen 4 S-treinen per uur het station van Schaarbeek aan (dat waren er voordien 3) en er zal ook elk uur een S-trein stoppen in de stations van Meiser en Evere (daar stopten er geen).

Dit is het moment om uw traject te bekijken op de website van de NMBS en om na te gaan of dit milieuvriendelijkere alternatief geschikt kan zijn voor u. Raadpleeg de uurroosters met behulp van de reisplanner of de app van de NMBS.

 

Praktische info:

www.belgianrail.be/nl/s-trein.aspx 

 

Header S train

 

 

Laatste wijziging: 11/12/2017

Naar boven

Schaarbeek Info - 15/01/2018

Schaarbeek-info - Gemeenteblad

Kranten en Persmededelingen