U bent hier : Onthaal » Nieuws » Inschrijven in het Nederlandstalig onderwijs

Inschrijven in het Nederlandstalig onderwijs

december 2017

U wilt uw kind inschrijven in een Nederlandstalige school in Schaarbeek? In januari begint de voorinschrijvingsperiode. Hieronder leest u wat u moet doen en enkele vaak gestelde vragen.

 

Eerst ingeschreven, eerst bediend?

Voorinschrijven voor de Brusselse scholen van het Nederlandstalig onderwijs kan uitsluitend online op de website inschrijveninbrussel. U kunt uw kind inschrijven tussen 8 januari (8u) en 2 februari (16u). De volgorde van voorinschrijven heeft geen enkel belang!

 

Hoeveel scholen moet ik kiezen?

De Nederlandstalige scholen zijn heel populair in Brussel. Déclic, de dienst voor schoolherinschakeling en -bemiddeling van de gemeente Schaarbeek, raadt ouders aan om minstens 5 scholen te kiezen, in volgorde van voorkeur. Om uw kansen te maximaliseren kiest u best scholen waar nog plaats is en die zich in de buurt van uw woon- of werkadres bevinden.

 

Wanneer moet u naar de school gaan om in te schrijven?

Begin maart zal u een e-mail of brief ontvangen met daarin het resultaat en de gegevens van de toekomstige school van uw kind. Tussen 12 en 30 maart kunt u dan naar de aangegeven school gaan om uw kind in te schrijven. De resultaten zullen ook op de website inschrijveninbrussel worden gezet.

 

Wat moet ik doen als er geen plaats is voor mijn kind?

Alles is nog niet verloren: tussen 12 en 30 maart kunt u naar de gekozen scholen gaan en daar een weigeringsdocument aanvragen. U zal dan automatisch op de wachtlijst worden gezet; de school zal u bellen als er een plaats vrijkomt. De wachtlijst geldt tot 6 oktober 2018. Voor kinderen die in 2016 werden geboren, geldt de wachtlijst tot 30 juni 2019.

 

Wanneer beginnen de vrije inschrijvingen?

De vrije inschrijvingen beginnen op 31 mei, in het geval u nog altijd een plaats zoekt voor uw kind. Raadpleeg eerst de beschikbare plaatsen op de website inschrijveninbrussel. Bij deze vrije inschrijvingen geldt: eerst gekomen, eerst bediend! Als er geen plaats meer is, zal u op de wachtlijst worden gezet. De school zal u dan contacteren als er een plaats vrijkomt.

 

Lijst van scholen >>>

 

inschrijving

 

 

Laatste wijziging: 15/12/2017

Naar boven

Schaarbeek Info - 15/01/2018

Schaarbeek-info - Gemeenteblad

Kranten en Persmededelingen