U bent hier : Onthaal » Nieuws archieven » Prinses Mathilde in Schaarbeek

Prinses Mathilde in Schaarbeek

maart 2012

Mathilde in SchaarbeekOp dinsdag 6 maart bezocht prinses Mathilde het Vrouwenhuis van Schaarbeek. De partnerverenigingen kregen de gelegenheid om hun doelstellingen en activiteiten toe te lichten.

Een beetje geschiedenis ...
in 2005 besliste de gemeente Schaarbeek om een ruimte in te richten waar vrouwen zich konden ontplooien dankzij onder meer het uitwisselen van ervaringen. Het Vrouwenhuis kreeg een plaats in een kansarme wijk in Schaarbeek, dicht bij scholen en verenigingen die zich inzetten voor gelijke kansen. Een ideale plek dus om dergelijke diensten aan te bieden.
Na de ontwerpfase van het project en na maandenlang werken kwam het Vrouwenhuis in april 2010 tot stand in de Josaphatstraat 253. De nieuwe gemeentedienst biedt een eigen programma aan in samenwerking met plaatselijke verenigingen die gespecialiseerd zijn in de genderproblematiek of vrouwenzaken in het algemeen.

Week van de gelijkheid tussen mannen en vrouwen
Van 6 tot 11 maart organiseerde de dienst Gelijkheid Man-Vrouw onder leiding van schepen Afaf Hemamou een aantal activiteiten, zoals conferenties, tentoonstellingen, een mars ... Dit alles om de vrouw te vieren, maar ook om het publiek te sensibiliseren voor de problemen veroorzaakt door de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Een langverwacht bezoek ...
De week begon op 6 maart met een bezoek van prinses Mathilde aan het Vrouwenhuis. Zij vergaderde met de leidinggevenden van het Vrouwenhuis en de verschillende partnerverenigingen, die hun plannen en activiteiten uit de doeken deden. Aan het einde van het bezoek maakte de prinses kennis met twee activiteiten van het Vrouwenhuis: gi-qong en alfabetiseringslessen.

Laatste wijziging: 23/08/2013

Naar boven

Schaarbeek Info - 12/02/2018

Schaarbeek-info - Gemeenteblad

Kranten en Persmededelingen