U bent hier : Onthaal » Nieuws » Projectoproep – Prostitutie: 60 000 €

Projectoproep – Prostitutie: 60 000 €

januari 2018

 

De gemeente financiert een etnografisch actie-onderzoek over de geprostitueerde personen van zwart Afrikaanse afkomst, die in de carrées van de Noordwijk worden aangetroffen. Dien u onderzoeksproject in.

 

Schaarbeek is sinds jaren een van de Brusselse gemeenten waar prostitutie, en vooral raamprostitutie, het sterkst aanwezig is. Hoewel prostitutie niet verboden is in België, is dat wel het geval voor souteneurschap en mensenhandel. Er zijn reële vermoedens van mensenhandel in de wijk van de carrées, bij het publiek van sub-Saharaanse prostituees die er werken. Ze werden zelfs geobjectiveerd door deontmanteling van een belangrijk netwerk in mei 2017.

Niettemin is het een realiteit die nog te weinig gekend is door de actoren op het terrein. Daarom heeft de gemeente Schaarbeek beslist een universitair onderzoek te financieren, dat direct is verankerd op het terrein, over het publiek van prostituees afkomstig van sub-Saharaans Afrika die in de carrées worden aangetroffen. Aan dit project wordt een budget toegekend van 60.000 €.

Plaats van de prestatie van de dienst: Noordwijk, Gemeente Schaarbeek

 

 

Meer info? Zie het lastenboek van de projectoproep

Uiterste indieningsdatum: Voor 28 februari 2018

 

Vragenlijst in te vullen voor de projectoproep betreffende de financiering van een actie-onderzoek naar de geprostitueerde personen van sub-Saharaanse afkomst die in de carrées werden aangetroffen.

 

 

Laatste wijziging: 11/01/2018

Naar boven

Schaarbeek Info - 15/01/2018

Schaarbeek-info - Gemeenteblad

Kranten en Persmededelingen