U bent hier : Onthaal »

Nieuws 2014

oktober 2014

 • Volg mee ... want dit is belangrijk voor u!

  Vanaf midden oktober zal in de wijk Masui/Paviljoen/Verboekhoven een nieuw verkeersplan getest en geëvalueerd worden.

 • Gratis weghalen van verouderde uithangborden

  Uithangborden dragen bij tot de zichtbaarheid van de handelszaken en maken de straten aantrekkelijker en levendiger. Zodra ze verouderd zijn, moeten ze worden weggehaald.

 • Het gerecht geeft Schaarbeek gelijk

  Tot grote vreugde van Schaarbeek werd het 'Plan Wathelet' door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg (REA) opnieuw ter discussie gesteld. Als er nieuwe onregelmatigheden worden vastgesteld, moeten we opnieuw naar de rechtbank.

 • De kinderen van De Kriek geven het goede voorbeeld

  Of we nu thuis, op school of op straat zijn: er zijn regels die overal gelden en alles netjes houden is daar één van. Je kunt best van jongs af aan leren wat netheid inhoudt. Terugblik op een bewustmakingsactie in De Kriek.

 • Voor ieder wat wils in Maison Dailly

  In het wijkcentrum Dailly kunnen jong en oud elkaar ontmoeten, mekaars cultuur ontdekken en deelnemen aan diverse activiteiten. Ook jij bent welkom in het hart van de Daillywijk.

 • In het spoor van onze verzetshelden

  In het kader van de herdenkingen van de twee wereldoorlogen wordt er binnenkort een nieuwe wandeling uitgestippeld waarmee hulde wordt gebracht aan de Schaarbeekse verzetsstrijders.

 • De Berenkooi in een nieuw kleedje

  In een levendige sfeer en onder een stralende zon openden burgemeester Bernard Clerfayt en de voorzitster van RenovaS, Cécile Jodogne, deze loopbrug, die een nieuwe, gezellige ruimte vormt.

 • Beter voorkomen dan genezen

  Het is belangrijk dat we waken over netheid op de openbare weg. De gemeente Schaarbeek maakt er dan ook een prioriteit van.

 • De Eco iris is er weer

  Het Eco iris-avontuur gaat verder in Schaarbeek! Op dit moment coördineert vzw Bouillon de Cultures het project. Er worden nieuwe partnerships uitgebouwd. Het project krijgt vorm.

 • Markt tot 21 uur?

  Elke vrijdagnamiddag is het markt op het Ardense Jagersplein. Daarom heeft het college van burgemeester en schepenen besloten om de markttijd te verlengen tot 21 uur.

 • De buurtbewoners van de Louis Bertrandlaan krijgen het woord

  De Louis Bertrandlaan is een symbolische laan in Schaarbeek met een onweerlegbare patrimoniale, architecturale en historische waarde. Tegen 2016 zal ze volledig heraangelegd worden.

 • Samen zorgen voor minder afval!

  De 'Europese Week van de Afvalvermindering' vindt plaats van 22 tot 30 november. Een mooie gelegenheid om allemaal aan de slag te gaan en de mensen rondom ons bewust te maken van het afvalprobleem.

september 2014

 • De Terdeltwijk krijgt een facelift

  We nodigen je van harte uit voor de feestelijke inhuldiging van de volledig vernieuwde Terdeltwijk, in aanwezigheid van het College van Burgemeester en schepenen, op zondag 21 september (autoloze zondag) om 11.30 uur.

 • Mannelijke kinderverzorgers en voetballende meisjes

  Want mannen en vrouwen verdienen gelijke kansen, zowel op de arbeidsmarkt, in het onderwijs, bij sportactiviteiten, …

 • De Yamakasi van Schaarbeek!

  Springen, klimmen, rennen, salto's maken of acrobatische kunsten uithalen: het zit allemaal in het wervelende programma dat vzw Xtreme Team Parkour elke woensdag en vrijdag in school nr. 1 aanbiedt.

 • Klimaatplan 2021, volle kracht vooruit!

  Schaarbeek bevestigt zijn verbintenis aangaande duurzame ontwikkeling en legt doelstellingen vast om tegen 2021 te bereiken.

 • Eerlijke en ethische handel: Oxfam, dicht bij ons

  Oxfam is al 20 jaar aanwezig in Schaarbeek. De organisatie viert nu haar tien jaar aanwezigheid op het Helmetplein. Oxfam is de kampioen van de ethische handel, die een rechtvaardig en waardig loon oplevert voor de mensen die de eerste schakel in de productie- en handelsketen vormen.

 • Als ouders weer naar school gaan

  Om schoolverzuim tegen te gaan, richt de dienst Déclic van de gemeente Schaarbeek een 'Ouderhoek' in. Ouders, kinderen, leraars en directie kunnen er van gedachten wisselen.

 • Toma Nikiforov, met een lach, kracht en ambitie

  Na zijn gouden medaille 100 kg in Havana gaat de Schaarbeekse judoka Toma Nikiforov nu voor goud op de Olympische Spelen van 2016. Met beide benen stevig op de grond en fonkelende ogen wil hij zich op de tatami meten met de grootsten.

 • Algemene balans van de acties in 2013: op weg naar een nettere gemeente!

  In Schaarbeek waakt de dienst Netheid & Groene Ruimtes dagelijks over de netheid van onze straten. De dienst sensibiliseert, grijpt in en bekeurt indien nodig.

 • Reyersviaduct wordt afgebroken!

  Het is officieel: het Reyersviaduct wordt wel degelijk afgebroken! Op 4 september hakte de Brusselse regering de knoop door. De afbraak en heraanleg zouden samen om en bij de 21 miljoen euro kosten, waarvan 11 miljoen voor de afbraak. De werken zouden eind 2015 voltooid zijn.

 • Een gloednieuwe mediastad in het vooruitzicht

  De gemeente, die zich ontwikkelt en investeert in projecten die beantwoorden aan haar ambities, zoals het Stadsproject Reyers. Een internationaal team, onder leiding van het bureau François Leclercq, zal instaan voor de realisatie ervan.

 • Reyersviaduct - Brussel Mobiliteit

  Het Reyersviaduct wordt afgebroken en vervangen door een stadsboulevard. De werken zullen in 4 fases gebeuren. Het einde van de eerste fase is voorzien tegen eind 2015. Tijdens de werken zal er rekening gehouden worden met de buurtbewoners. Stuur je mening en commentaar naar Brussel Mobiliteit.

augustus 2014

juli 2014

juni 2014

mei 2014

april 2014

maart 2014

februari 2014

januari 2014

Schaarbeek Info - 20/10/2014

Schaarbeek-info - Gemeenteblad

Kranten en Persmededelingen