U bent hier : Onthaal » Ontspannen in Schaarbeek » Cultuur » Franse cultuur » Franstalig Cultureel Centrum

Franstalig Cultureel Centrum

Er was eens het Cultureel Centrum van Schaarbeek ...

Het Cultureel Centrum van Schaarbeek opende zijn deuren in 1999. Vanaf het begin kon het Cultureel Centrum rekenen op de steun van de gemeente Schaarbeek. In 2006 werd het erkend door de Franse Gemeenschap en in 2010 klom het op naar "Categorie 3". Het Cultureel Centrum van Schaarbeek wordt voorgezeten door de heer Sadik Köksal, schepen van Franse Cultuur.

Een huis vol kleur
Het Cultureel Centrum van Schaarbeek bevindt zich in de de Lochtstraat. Die straat vormt het hart van een wijk waar mensen van verschillende origines en uit diverse culturen elkaar ontmoeten, met elkaar omgaan en elkaar soms zelfs negeren. Het Centrum werd, niet enkel noodgedwongen maar ook door het enthousiasme van de drijvende krachten ervan, de plek bij uitstek waar de diversiteit van de burgers tot uiting komt.

een zaal van cultureel centrum Schaarbeek

Een almaar creatiever Centrum

Het Cultureel Centrum van Schaarbeek organiseert een tiental creatieve workshops voor klein en groot, tegen een vast tarief en met korting voor de inwoners van Schaarbeek.

Aan het einde van het seizoen, in mei 2014, wordt er een evenement georganiseerd waarbij de werkstukken worden tentoongesteld die gedurende het jaar tijdens de workshops werden gemaakt.

Link
Cultureel centrum van schaarbeek

Laatste wijziging: 02/02/2016

Naar boven