U bent hier : Onthaal » Ontspannen in Schaarbeek » Cultuur » Franse cultuur » Mediatheek

Mediatheek

redirection op de website van Mediatheek

De balie van de mediatheek van Schaarbeek is geïntegreerd in de gloednieuwe gemeentelijke bibliotheek 'Sésame'.

De dienst is ideaal gelegen en richt zich tot de bevolking van Schaarbeek, maar ook van de omringende gemeenten (Evere, Neder-Over-Heembeek, Sint-Lambrechts-Woluwe …) die ver weg liggen van de Brusselse uitleendiensten en van de Passage 44. Het gaat hier om een bevolkingsgroep van zowat 200.000 inwoners.
U kunt hier, net zoals in de andere uitleencentra, muziek en audiovisuele media ontlenen, dvd's, Blu-ray, cd's, cd-roms en pc- en consolegames.

Deze nieuwe dienst, waarnaar sterk uitgekeken wordt, telt meer dan 12.000 uitleenbare items, en u kunt ook een bestelling plaatsen in de uitleencentra en op de discobussen via de Médiaquest ®-consultatiezuilen.

In een tijdperk van downloads en onlinefilms wordt het publiek soms geconfronteerd met een overweldigend en complex aanbod. De Schaarbeekse balie wil zich onderscheiden door informatie, advies, suggesties, initiatie – kortom een draaischijf zijn.

Daarom zullen regelmatig culturele of pedagogische activiteiten op het programma staan: lezingen, workshops, sessies over muziek, film of media.

Deze nieuwe dienst kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen de gemeente Schaarbeek–dienst bibliotheken, de mediatheek en de Franstalige gemeenschap die de personeelskosten subsidieert.

Opvallend voor Schaarbeek: de collecties worden geïntegreerd in die van de bibliotheek.

binnenzijde van de mediatheek

SESAME, interactieve bibliotheek.

Site Kinetix – Lambermontlaan 200.
Bereikbaar voor andersvaliden.

Uren:

Maandag: 10 tot 12 uur en 13 tot 18uur

Dinsdag: 13 tot 19 uur

Woensdag: 10 tot 12 uur en 13 tot 19 uur

Donderdag: 12 tot 19 uur

Zaterdag: 9.30 tot 12.30 uur

binnenzijde van de mediatheekInfo/Voorwaarden:

mabiblio website 

lamediatheque website of
02/242.68.68

Laatste wijziging: 08/12/2014

Naar boven